Tüntetők lezárták a londoni repteret

  Tüntetők lezárták a londoni repteret

  Tüntetők foglalták el hétfő reggel a londoni Heathrow reptér kifutópályáját, hogy a reptér tervezett bővítése ellen tiltakozzanak – adta hírül a Mashable. Több járat esetén is késésre kell számítani, az utasokat pedig arra kérték, hogy indulás előtt mindenképpen tájékozódjanak a folyamatosan frissülő járatinformációkról, mert az sem kizárt, hogy a gépüket törölni kell majd.

   A demonstráció ugyanahhoz a Plane Stupid nevű környezetvédő szervezethez köthető, akik már korábban is kezdeményeztek hasonló megmozdulásokat a Heathrow-n. Ezúttal az északi kifutót torlaszolták el hétfőn hajnali 3 óra 20 perckor és az alábbi Twitter-posztokban közvetítették az eseményeket, mialatt a reptér már a rendőrség segítségét kérte a helyzet megoldásában.

   A növekvő légi-forgalom miatt már évek óta napirenden van a reptérbővítés kérdése, de csak ebben a hónapban született konkrét, egyhangú javaslat arra, hogy egy harmadik kifutó is épüljön a Heathrow-n.

   Az aktivisták tiltakozásának csupán egyik oka, hogy az új kifutó megépítése körülbelül nyolc billió forintba kerülne, ennél is jobban aggasztja őket, hogy az építkezés rengeteg lakóházat számolna fel. Azok a környékek pedig, amelyek mégis túlélnék a terjeszkedést, a zajszennyezés miatt válnának kvázi lakhatatlanná.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!