Mostantól nem rágózhat, ha ezzel a légitársasággal repül

Mostantól nem rágózhat, ha ezzel a légitársasággal repül

A rágó a repülés egyik alaptartozéka – így gondolják legalábbis, akiknek komoly fülfájást, vagy csak simán füldugulást okoz a le- és felszállás, és nem tudják másként átvészelni a repülőutat, mint intenzív rágózással. Valószínűleg ők fognak a leginkább meghökkenni a Pobeda légitársaság nemrégiben bevezetett intézkedésén, miszerint betiltották a rágógumit a gépeiken.

A USA Today cikke szerint ugyanis az orosz légitársaság osztott, szorzott, és arra jutott, hogy túl sokba kerül nekik az ülések alá ragasztott rágók lekaparása. A Pobeda az orosz Aeroflot légitársaság fapados leányvállalata, amely állítása szerint 1700 dollárt (csaknem félmillió forintot) költ a rágógumik eltávolítására, ami a lap szerint csillagászati összegnek tűnik a feladat méretéhez képest.

A légitársaság egyébként már júniusban bevezette a rágó-tilalmat, de arról egyelőre még nincsenek pontos információk, hogy hogyan szűrik ki a poggyászokban lévő rágógumikat és milyen szankcióban részesül, akit mégis rágózáson kapnak. A Pobedán kívül egyébként nem ismert másik olyan légitársaság, ahol hasonló tilalom lenne érvényben, olyan országról azonban tudunk, ahol tilos eldobni, vagy bárhová felragasztani a rágót az utcákon – ilyen például Szingapúr is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek