Életet mentett egy magyar utas Ferihegyen

Életet mentett egy magyar utas Ferihegyen

A kihelyezett defibrillátor segítségével életet mentett egy utas a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren – írja az AIRportal.hu.

A Liszt Ferenc Nemzetközi RepülőtérFotó: Rudi Riet / flickr

 Az AMS Repülőtéri Egészségügyi Szolgálat elmondta a lapnak, hogy a múlt hét második felében, a 2/B terminál poggyászátváteli csarnokában minden előzetes tünet nélkül összeesett, majd eszméletét vesztette egy idős külföldi utas. Ezt látva a várakozók közül egy 30 év körüli magyar férfi rögtön a segítségére sietett, és miután észlelte, hogy a beteg légzése leállt és pulzusa sincs, a csarnokban kihelyezett félautomata defibrillátor segítségével azonnal megkezdte az újraélesztését, valamint mellkaskompressziót is alkalmazott.

Az AMS pár perccel ezután ért a helyszínre, ekkor a beteg légzése és keringése már visszatért, így megkezdték az állapota stabilizálását, majd átadták az Országos Mentőszolgálat rohamkocsijának, amivel elszállították a Dél-Pesti Kórház Intenzív osztályára.

A reptér területén összesen 14 újraélesztő készülék van, melyek gyors alkalmazása nagy mértékben javíthatja a betegek túlélési esélyeit. Az ilyen esetekben az azonnal (1-2 percen belül) megkezdett újraélesztés kulcsfontosságú, a készülékek alkalmazása pedig nem igényel semmilyen szakértelmet.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek