Vége a vonaton szenvedésnek: repülőjárat indul Zágráb és Budapest között

Vége a vonaton szenvedésnek: repülőjárat indul Zágráb és Budapest között

Heteken belül fellélegezhetnek azok, akik az elmúlt években szívesebben választották volna a közösségi közlekedés más formáját a hosszú és viszontagságos vonatút helyett Budapest és a horvát főváros között.

A Budapest Airport közleménye szerint április 2-án új horvát start-up légitársaság kezdi meg működését a zágrábi nemzetközi repülőtérről. Az Air Croatia frissen induló járathálózatának Budapest is része lesz. Zágráb és Budapest között egyelőre heti három alkalommal, kedden, csütörtökön és vasárnap üzemeltet az Air Croatia járatot, amit a légitársaság ATR 42 típusú repülőgéppel szolgál ki.

Elsőként Milánó, Róma, Prága, valamint Budapest alkotják majd a légitársaság járathálózatát. Az olasz városokba hétfőn, szerdán és pénteken, míg Prágába és Budapestre kedden, csütörtökön és vasárnap közlekednek egy 48 üléses ATR 42 típusú repülőgéppel. A járatok reggel 8-kor indulnak Zágrábból és egy óra alatt érnek Budapestre, ahonnan szintén egy óra elteltével fordulnak vissza a horvát fővárosba.

Az Air Croatia járataira már foglalhatók a jegyek a légitársaság honlapján, és a különböző repülőjegy-foglalási oldalakon, pl. a Skyscanneren is.

Összehasonlításképpen: a retúr repülőjegy 80 euróba (24 000 forint) kerül majd, ami nem versenyez a továbbra is legolcsóbb retúr vasúti menetjegy 34 eurós árával (10 200 forint), de így is sok utas, különösen a Budapestről induló repülőjáratokkal utazni szándékozók számára jelenthet nagy segítséget az új alternatíva.

A Budapestről elsőként foglaló utasok pont jókor érkeznek majd ahhoz, hogy megnézzék a zágrábi húsvét színpompás látványosságait, az óriás tojásokat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek