A repülőn született meg egy kislány az Atlanti-óceán felett

A repülőn született meg egy kislány az Atlanti-óceán felett

Egy Jordániából New Yorkba tartó nőnél a repülőúton indult meg a szülés és még a fedélzeten világra hozta a kislányát - írja a Mashable.

A harminchárom éves jordániai nő egyedül utazott a Royal Jordanian légitársaság járatán, de a fedélzeten szerencsére utazott egy orvos és egy ápolónő is, akik segítettek a szülés levezetésében. A gép éppen 35 000 láb (kb. 11 000 méter) magasan repült az Atlanti-óceán felett, amikor megszületett a kislány, egészségesen, majdnem három kilóval.

Az indulási és az érkezési ország jogszabályaitól, valamint több különböző feltételtől is függ, hogy ilyen kivételes esetben milyen állampolgárnak születik az újszülött. Az Egyesült Államok például olyan ország, amelyik állampolgárságot ad a ,,felette" születetteknek, de mivel ebben az esetben a kislány még az Atlanti-óceán felett született, valószínűleg ő is jordániai állampolgár lesz, mint az édesanyja.

 

Royal Jordanian AirlinesFotó: Aero Icarus / flickr

Az orvosok egyébként leggyakrabban ellenjavallják a terhes nők számára a repülést, de létezik olyan álláspont is, amely szerint komplikációmentes terhességnél a 36. hétig nyugodtan repülőre lehet szállni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek