A többség inkább ülne üvöltő csecsemő, mint kövér utas mellé

  A többség inkább ülne üvöltő csecsemő, mint kövér utas mellé

  A kövér emberek még az üvöltő kisgyerekeknél is népszerűtlenebb utastársak - ez derül ki a Jetcost.co.uk repjegy-ár összehasonlító oldal online felméréséből. A 2548 európai válaszadó a kövérek és a kisgyerekek mellett a büdös utastársakat, a repüléstől rettegőket és a folyamatosan dumálókat szavazta meg a legrosszabb szomszédoknak a repülőn.

  A Daily Mail cikke szerint a britek, a spanyolok és a franciák legkevésbé egy kövér utastárs mellé ülnének, a németek viszont egy túlontúl barátságos, az egész utat végigcsacsogó ismeretlent tartanák a legrosszabb szomszédnak. A második legrosszabb utastárs személyében viszont már konszenzus van: a megkérdezettek többsége egy síró csecsemőnek sem örülne különösebben.

  Ha baba a szomszédunk, sanszos, hogy egyszer csak elalszik. De a kövér utas sajnos nem lesz vékonyabb az út soránFotó: Richard ©emík/Northfoto

   

  A felmérés készítői arra is kíváncsiak voltak, pontosan miért éreznek így az emberek. Azok, akik úgy nyilatkoztak, hogy utálnak kövér emberek mellé ülni, azt az indoklást adták, hogy nem szeretnék, ha valaki a személyes terükbe lógna utazás közben.

  Ön ki mellé nem ülne semmi pénzért?

  Kövér utas - 41
  Üvöltve síró csecsemő - 64
  Koszos/büdös utas - 415
  Repüléstől rettegő utas - 4
  Folyamatosan csacsogó utas - 27

  "Szomorú hallani, hogy az emberek nem hajlandóak valaki olyan mellé leülni, akinek súlyproblémái vannak. Ugyanakkor teljesen érthető, hogy kényelemre vágynak az utazás során, ha már egyszer pénzt adtak ki rá" - mondta el a Daily Mailnek a Jetcost.co.uk társalapítója, Antoine Michelat.

  A gyerekmentes repülőkről korábban többször is cikkeztünk a Travelón, itt és itt olvashat róluk. A Daily Mail szerint ezek mintájára több légitársaság keresi annak módját, hogy a túlsúlyos utasoknak is külön részleget hozzanak létre a fedélzeten. Ennek a fenti felmérés válaszadói biztosan nagyon örülnek, ugyanakkor igencsak kirekesztő ötletnek tűnik.

  Az öt legnépszerűtlenebb utastárs

  1. Egy kövér illető (32 százalék)
  2. Egy síró csecsemő (29 százalék)
  3. Valaki, aki koszos/büdös (21 százalék)
  4. Egy repüléstől rettegő utas (17 százalék)
  5. Valaki, aki nem bírja befogni a száját (16 százalék)

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!