Már 310 légitársaság ki van tiltva az EU-ból

  Már 310 légitársaság ki van tiltva az EU-ból

  Az Európai Bizottság bejelentette, hogy a Líbia földrajzi határain belül működő légitársaságok egyike sem használhatja az Európai Unió légterét - írja a Turizmus Online. Az európai közlekedési biztos szerint a 2011 óta tartó zavargások miatt Líbia polgári légiközlekedési hatósága nem képes teljesíteni a nemzetközi repülési biztonsági előírásokat.

  A kitiltás fellebbezhetetlen, de nem végleges: az EU hajlandó segíteni az ország légiközlekedési ágazatán, amint a helyzet azt lehetővé teszi. A tiltólistára hét líbiai légitársaság került fel, többek között az Air Libya, a Libyan Airlines és az Afriqiyah Airways.

  Libyan Arab Airlines A320 Fotó: Ian Gratton / FlickrForrás: Travelo

   Líbia kitiltásával az Európai Unió légi biztonsági listáján már 21 ország 310 légitársasága szerepel. "A listán ázsiai és afrikai országok is sorakoznak, az ok legtöbbször a politikai zavargás. Ilyen például Afganisztán, a Kongói Köztársaság, illetve a Kongói Demokratikus Köztársaság, Indonézia, Nepál, Szudán, a Fülöp-szigetek és Zambia" - áll a turisztikai portál cikkében. A legtöbb esetben ezekből az országokból egyetlen légiközlekedési vállalat gépe sem repülhet az EU légkörébe.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!