Márciusban indul az első európai all-you-can-fly-légitársaság

  Take Air a neve annak a belga légitársaságnak, mellyel az 1650 eurós havi tagsági-díj kiperkálásáért cserébe annyit repülhet az ember, amennyit akar.

  A Take Air újszerű üzleti modellt kíván bevezetni: havi 1650 eurós (kb. 521 ezer forint) tagsági díj ellenében annyit repülhetnek tagjai, amennyit csak akarnak. Ezzel főleg a business-utazókat akarják megszólítani, akik a tagságijukkal együtt garantált kényelmet is vásárolnak: a business terminálon elég a felszállás előtt tizenöt perccel becsekkolniuk, nem kell hosszú sorokat kivárniuk, ahogy a biztonsági ellenőrzésen sem kell majd átküzdeniük magukat. Az ülések között garantálják a normális lábtereket, és szervezési és minden egyéb segítségért egy úgynevezett Airport Angelt, azaz reptéri angyalt vehetnek igénybe.

  Amaury Van Der Beken / Take Air

   A szolgáltatás főleg a 90 percnél rövidebb repülési szakaszokra koncentrál majd – idézte az alapítókat a Standard című osztrák lap. Az első rendszeres járatok várhatóan Antwerpen-Zürich és Párizs-London között közlekednek. Az első gép a tervek szerint 2015 márciusában emelkedik majd a légbe Antwerpenből.

  A Vlerick Business School kutatásai alapján közel 150 európai desztináció szóba jöhet ennél az üzleti modellnél, úgyhogy az említetteket a jövőben várhatóan további járatok fogják követni.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!