Bővít Budapesten a Norwegian

  Jövő nyáron heti nyolcra emeli koppenhágai járatainak számát Budapestről a Norwegian Air Shuttle. A 2015-ös nyári szezonban a Norwegian jellegzetes piros-fehér festésű gépeivel továbbra is elérhető lesz még Helsinki, Oslo, Stockholm és London Gatwick repülőtere is, valamint átszállással további célállomások.

  A 2015-ös nyári szezonban heti 6 helyett 8 alkalommal repülhetünk Dánia fővárosába a Norwegian légitársasággal - áll a Budapest Airport közleményében. A járatbővítés lehetővé teszi, hogy csütörtökön és vasárnap akár két koppenhágai járat közül is választhatunk egy napon belül, a többi napon – szombat kivételével – egy délutáni járat marad továbbra is.

  A Norwegian Air Shuttle Boeing 737-eseivel Budapestről összesen 5 európai városba repülhetünk közvetlenül: Helsinkibe, Oslóba, Koppenhágába, Stockholmba és London Gatwickre. Átszállással pedig további 128 város érhető el a Norwegiannel. Az európai célpontjaikon kívül Észak-Amerikába, Közel-Keletre és Távol-Keletre üzemeltetnek járatokat.

  Az Európai Unió Nyitott Égbolt (Open Sky) politikájának értelmében az EU bármely két repülőtere között akár harmadik EU-ország légi szállítója is indíthat járatokat. Bár Norvégia szorosan véve nem teljes jogú tagja az EU-nak, de a szoros együttműködést szabályozó társulási szerződés értelmében hasonló jogok illetik meg a légközlekedésben, mint a többi EU-tag skandináv országot.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!