Megérkezett Budapestre az Emirates első járata

Megérkezett Budapestre a dubaji Emirates légitársaság első járata, amelyet a szokásoknak megfelelően vízsugárral köszöntöttek hétfőn a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Budapest és Dubaj között repül.

Az emirátusokbeli légitársaság keddtől naponta közlekedik Budapest és Dubaj között egy Airbus A330-200-as géppel, amely 276 utast tud szállítani - írja az MTI. Ez azt jelenti, hogy hetente összesen akár 3892 utas repülhet a két város között.

 

Fotó: FlowPR

Thierry Antinori, az Emirates kereskedelmi vezérigazgató-helyettese a repülőtéren tartott sajtótájékoztatón azt mondta, hogy a magyar piacon jelenleg a leggyorsabb és a legkényelmesebb ajánlatot adják a kelet felé utazóknak, így a turizmus fellendítésében is szerepet kaphatnak.

Elmondta azt is, hogy a budapesti járaton is lehetséges a kapacitások további bővítése, s nem aggódnak a foglalási adatok miatt. Jelezte, hogy a gépek 12 tonna áru szállítására is alkalmasak. Mint mondta, azért esett Budapestre a választásuk, mert például jobb ajánlatot tudnak adni, mint a versenytársak és ezekből következően rentábilis lehet az útvonal.

Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója elmondta, a repülőtérnek fontos, hogy a világ legjobb légitársaságai jelen legyenek Budapesten és az Emirates a légi ipar egyik meghatározó szereplője. Fontosnak nevezte, hogy a repülőgépek légiáru-szállításra is alkalmasak, mivel ez is segít a Budapest Airportnak abban, hogy az áruforgalom is tovább növekedjen.

 

Fotó: Kallo Peter / FlowPR

Balogh Csaba, a Külkereskedelmi és Külügyminisztérium helyettes államtitkára azt mondta, a dubaji légitársaság megjelenése része a keleti nyitás politikájának, és kiemelkedő jelentőségűnek nevezte, hogy az öböl-menti térség befektetői és turistái felfigyeltek a magyar piacra, ami a bizalom jele. Hozzátette: a légitársaság nem csak járatot, hanem szolgáltatási központot is nyit az országban, ezzel 300 új munkahelyet hoz létre.

Az Emirates a világ negyedik legnagyobb légitársasága, bázis-repülőtere az Egyesült Arab Emírségek fővárosában található Dubai International Airport - írta korábban, az augusztusi bejelentés után a bud.hu. A Közel-Kelet vezető légitársasága 224 repülőgépből álló flottát üzemeltet, amely kizárólag széles törzsű légi-járművekből áll (Boeing 777, Airbus A330, Airbus A340, és Airbus A380) és világszerte 143 desztinációra közlekedik. A tavaly 44,5 millió utast szállító Emirates "Az év légitársasága" címet is elnyerte a SkyTrax, a vezető globális légiközlekedési tanácsadó vállalat szavazatai alapján.

(Kattintson vissza, cikkünket hamarosan képekkel frissítjük!)

 

Újabb cikkünk ebben a témában:

Ilyen az ebéd az Emirates-gép business osztályán 
Ilyen a business- és a turistaosztály, a pilóta, a gyerekeknek kikészített játékok és az ebéd. Kukkantson be a hétfő óta Budapestre közlekedő gépbe!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek