Összeakadt két Ryanair-gép Dublinban

  Összeakadt két Ryanair-gép Dublinban

  Összeakadt két Ryanair Boeing 737-800-as repülőgép kedd reggel Dublin repülőterén gurulás közben – írja az airportal.hu. Az egyik repülőgép wingletje, azaz szárnyvége a másik gép vízszintes vezérsíkjába ütközött bele és a helyszíni fotók tanúsága szerint a winglet felső része le is szakadt.

  Egyes értesülések szerint a repülőteret az eseményt követően lezárták, de a repülőtér szóvivője azt nyilatkozta, hogy a repülőtér működése zavartalan, csak kisebb késések fordulhatnak elő (Budapestről a Ryanair és az Aer Lingus repül Dublinba, a járatokról itt tud tájékozódni).

  Az egyik érintett repülőgép a Ryanair EI-EMH lajstromjelű gépe volt, amely Dublinból - Edinburgh-ba indult volna a Ryanair FR-812-es számú járatán. Az esemény a 16/34-es futópálya várópontja közelében, két gurulóút csatlakozásánál történt – írja az oldal.

  A két érintett repülőgépet az esemény helyszíni vizsgálata után vontathatják el a gurulóútról. Az induló és érkező forgalom addig alternatív gurulási útvonalakon közlekedhet. Személyi sérülés nem történt.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!