Egy app miatt könnyebben tájékozódhat a Schipholon

Útvonal tervezőt kínál a KLM az amszterdami Schiphol reptéren az átszálló utasoknak. A légitársaságok közül ők az elsők, akik a jeladó technológiát használják beltéri navigációs szolgáltatásához. Október 1-től a KLM európai járatain új poggyászdíjak lépnek érvénybe.

Jeladókat szerelt fel a KLM az amszterdami Schiphol repülőtéren a várókba és a folyosókra a nyáron - írja a társaság közleményében. A jeladó technikát az elmúlt hónapokban az utasok segítségével tesztelték, fejlesztették. Amint az utasok a KLM okostelefonos applikációt és a Bluetooth-t bekapcsolják valamint csatlakoznak az internetre, jelzéseket kapnak, amely felajánlja a segítséget a csatlakozási kapu megtalálásához. Az app megmutatja az útvonalat, és a cél eléréséhez a várható időtartamot, így az utas ki tudja számolni, hogy mennyi idő áll a rendelkezésére a reptéren.

KLM

 A beltéri navigációs rendszer akkor is segít, ha az utas gépe egy másik emeletről indul. Az útvonal és az időtartam minden alkalommal frissül, ha az utas elhalad egy jeladó mellett. A szolgáltatás egyelőre Android okostelefonokon érhető el, de hamarosan az iOS platformokon is működésbe lép – írja a légitársaság. Az Amsterdam Schiphol reptér egyébként ingyenes wifit kínál.

Bizonyos utasoknak mostantól fizetniük kell

A poggyászdíjak változása a Flying Blue belépő szintű (IVORY) utasait érinti, akik eddig teljes mértékben mentesültek a poggyászdíj fizetése alól. Október 1-től ez a kedvezmény 50%-ban lesz érvényes. A díj a 2014. október 1-én és azután kiállított repülőjegyekre érvényes és csak a feladott poggyászokra vonatkozik. A fedélzetre felvihető 1 kézicsomag (maximum 12 kg súlykereten belül) és egy kiegészítő továbbra is ingyenes marad. Bővebb információt erről itt olvashat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek