Özönlenek az utasok a fapados járatokra

  Növelték utasaik számát Európa legnagyobb diszkont légitársaságai júliusban, a legtöbb utast a Ryanair szállította, de a legnagyobb mértékben a Norwegian Air Shuttle növekedett - derül ki a légitársaság által közzétett statisztikákból.

  A Ryanair 8,8 millióról 4 százalékkal 9,1 millióra növelte utasainak számát az előző év júliusához képest, az ír diszkont légitársaság járatai 91 százalékos átlagos töltöttséggel üzemeltek, ez a mutató 3 százalékponttal magasabb a tavaly júliusi adatnál, írja az MTI.

  A Norwegian Air Shuttle növelte a legnagyobb mértékben, 17 százalékkal utasai számát, júliusban 2,5 millióan repültek a cég piros-fehér gépeivel. Közleményükben megjegyezték, hogy fennállásuk óta egy hónap alatt soha nem szállítottak még ennyi utast. A társaság járatai átlagosan 88,2 százalékos töltöttséggel repültek, amely 2,3 százalékponttal magasabb a 2013 júliusinál. A cég bizonyos járatain ingyenes wifit biztosít utasainak.

  A brit Easyjet csütörtöki közleménye szerint júliusi utasforgalmuk 6,4 millió volt, míg egy évvel korábban 5,9 millió utast szállítottak, 7,7 százalékkal kevesebbet. A társaság Airbusai 1,3 százalékponttal nagyobb, 92,9 százalékos kihasználtsággal repültek.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!