A gyurma a repülő szülők titkos fegyvere

Gyerekeken kísérletezett a British Airways, hogy kiderítse, mivel köthetjük le a kicsiket a fedélzeten. Fillérekért vásárolhatunk magunknak nyugalmat.

A légitársaság egy kísérlet keretében harminc kisgyermek viselkedését vizsgálta egy kétórás repülőút alatt, ahol különböző játékokat kaptak a részvevők. A 2-10 éves gyermekeknek 90 perc játékidő állt rendelkezésére, mely során kutatók - a műsorvezető Robert Winston professzor és pedagógus pszichológusok - követték figyelemmel viselkedésüket.


A kísérlet meglepő eredményeket hozott: a gyermekek figyelmét a legolcsóbb játékok kötötték le a leghosszabb ideig. A Play-Doh gyurma és a jelenlegi sztárjáték, a befőttesgumikből fonható Loom karkötő dobogós helyen végzett: a gyerekek 80, míg a szülők 70 százaléka vinné magával a repülőutakon a jövőben. Mindkét játék több mint 40 percig foglalta le a fiatalokat, áll a légitársaság közleményében.

A 2-5 évesek körében a Play-Doh gyurma volt az abszolút favorit, míg a Loom karkötők az 5-10 éves korcsoport körében arattak sikert. A régi klasszikusok, mint a Lego és az autóskártya is szépen szerepeltek, az utóbbiaknál: 37 és 33 percig szórakoztatták a gyerekeket.

A légitársaság ezzel párhuzamosan a szülőket is kikérdezte: a 2000 fő bevonásával készült felmérésből kiderül, a szülők negyedét aggasztja, hogy gyermekeik zavarják a többi utas nyugalmát, míg több mint felüket a gyerekek felboruló alvásritmusa nyugtalanítja. A szülők legnagyobb aggodalma, hogy miként kössék le csemetéiket: 60 százalékuk bevallotta, képtelen fél óránál tovább lefoglalni gyermeke figyelmét.

A British Airways igyekszik a felnőtteket és a tinédzsereket is szórakoztatni járatain: most bejelentették, hogy tárgyalásokat folytatnak az Inmarsattal a repülőgépeken elérhető internetszolgáltatás biztosításáról. A tervek szerint Európában elsőként - kezdetben a belföldi, nagy-britanniai járatokon– olyan földi sugárzású, 4G széles sávú hálózatot kívánnak ügyfeleiknek biztosítani repülés közben, mint amilyet a földön megszokhattak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek