Megvannak a világ legjobb légitársaságai

Megvannak a világ legjobb légitársaságai

A héten zajló brit Farnborough International Airshow-n osztották ki a légiközlekedési ágazat talán legrangosabb elismerését, a Skytrax World Airline Awards-ot, írja a Turizmus.com.

Az utasok visszajelzései alapján összeállított elismerések világszerte a fogyasztói elégedettséget tükrözik. A mostani díjakra tavaly augusztus és idén május között lehetett szavazni, és összesen világszerte 105 ország 18,85 millió utasa mondta el véleményét a diszkont és hagyományos fuvarozók teljesítményéről. A felmérésben 245 légitársaságot értékeltek, 41 indikátor alapján.

Az így kialakult sorrendben a világ legjobb légitársasága a Cathay Pacific lett, a diszkont kategóriában az Air Asia, a regionális fuvarozóknál a Bangkok Airways diadalmaskodott. A legjobb kabinszemélyzet a Garuda International-nél, a fedélzeti szórakoztatás az Emirates-nél található. A first class tekintetében a Singapore Airlines, a business classnál a Qatar Airways, a turistaosztály kategóriában az Asiana Airlines nyert. Ami a lounge-okat illeti, a first class esetében az Air France, a business classnál a Qatar Airways nyert.

Ami az európai díjazottakat illeti, kontinensünk legjobbja a Turkish Airlines, majd a Lufthansa és a Swiss, a legjobb személyzettel az Austrian, a KLM és a Turkish büszkélkedhet. A legjobb európai regionális fuvarozó az Aegean Airlines, az Air Nostrum és a Vueling, a diszkont légitársaságoknál pedig Norwegian, easyJet és Germanwings a sorrend.

További díjak és díjazottak itt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek