Újraindították a belföldi légi járatokat Észak-Koreában

Hosszú évek után újraindult a belföldi légi közlekedés Észak-Koreában, a lépéssel a phenjani vezetés vélhetően több külföldi turistát akar becsalogatni az országba.

A belföldi menetrendszerinti járatok újraindításáról kedden számolt be a Young Pioneer Tours nevű kínai székhelyű utazási iroda, amely kifejezetten az észak-korai utakra szakosodott. Az iroda hat éve indít utazásokat Észak-Koreába, azóta biztosan nem volt menetrendszerinti belföldi légi forgalom a világ egyik legszegényebb országában.

Az iroda szerint a lépés "jelzi, hogy változik a turizmus arca Észak-Koreában". Közúton vagy vonaton egyes városok elérése egy-két napba is beletelhet a nem a fejlett infrastruktúrájáról híres, bezárkózó kommunista diktatúrában.

Bár az egyelőre kérdéses, hogy ez mennyire teszi vonzóbb célponttá az országot a külföldi utazók számára, az biztos, hogy Kim Dzsong Un, az ifjú vezér korábban célul tűzte ki a turizmus fejlesztését. Ennek elsődleges oka az lehet, hogy az atomprogramja miatt temérdek nemzetközi gazdasági szankcióval sújtott országnak meglehetősen kevés lehetősége van kemény valutához jutni, a turizmus az egyik ezek közül.

Észak-Korea egyébként csak kis számú kínai irodának engedélyezi, hogy csoportos utazásokat szervezzen oda. Beszámolók szerint a külföldiek jellemzően csak szigorúan ellenőrzött körülmények között mozoghatnak az országban, a turistautak általában a néhai kedves vezetők, Kim Ir Szen és Kim Dzsong Il különbözői állítólagos hőstetteinek emléket állító helyekre vezetnek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek