Retro festésű LOT gép érkezett Varsóból

A lengyel légitársaság idén ünnepli fennállásának 85. évfordulóját, ebből az alkalomból a kedd délutáni varsói járat egy különleges retro festésű Embraer 175-ös géppel érkezett Budapestre.

A LOT hosszú távú járatait ma már kizárólag az elmúlt két évben forgalomba állt 6 darab Boeing Dreamliner teljesíti, ami a közeljövőben további két géppel egészül ki. Észak-Amerika keleti oldala, New York, Chicago és Toronto közvetlen napi járattal érhető el Varsóból, ahová egyébként az idei nyári menetrend életbe lépése óta akár napi négy járat is indul Budapestről. A LOT hálózatán szerepel szintén menetrend szerinti járattal Peking, így ide is a legmodernebb fedélzeti szolgáltatásokkal repülhetünk a LOT repülőgépén.

Örök divat
Galéria: Retro festésű LOT gép érkezett Varsóból
Fotó: Budapest Airport Zrt.

A lengyel légitársaság első gépe 1929-ben, idén pont 85 éve szállt fel először, ezzel Európában rekordtartó és az egész világon is a 6. legrégebb óta működő légitársaság. Varsó és Budapest között 76 éve indult először menetrend szerinti LOT repülőjárat, amit a II. Világháború után újraindítottak, éppen 65 éve. Ezekre a patinás évfordulókra emlékezve a ma koradélutáni járatot egy különleges, retro festésű Embraer 175-ös regionális jet gép teljesítette. Ezt a dizájnt 1945-1973 között használta a Polskie Linie Lotnice, ismertebb nevén LOT légitársaság.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek