Naponta közlekedő járatot indít Budapestre Dubajból az Emirates

Naponta közlekedő járatot indít Budapestre Dubajból az Emirates

Röviddel ezelőtt jelentették be Dubajban, hogy az Emirates Airline naponta üzemelő menetrendszerinti járatot indít Budapest és Dubaj között idén október végétől. A járatot az első pillanattól nagy befogadóképességű, széles törzsű Airbus A330-as repülőgépekkel üzemeltetik, így két osztályon 278 ülőhelyet kínálva hetente összesen akár 3892 utast lesznek képesek szállítani Budapest és Dubaj között – írja közleményében a Budapest Airport.

 

Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója egy Emirates A380 makettelFotó: Budapest Airport

Az illetékes magyar és dubaji légiközlekedési szakemberek évek óta dolgoznak az új járat beindításán, abból a feltételezésből kiindulva, hogy jelentős kereslet mutatkozik a Dubaj - Budapest közvetlen járatra, illetve a dubaji átszállással elérhetővé váló közel-keleti, ázsiai, afrikai, és csendes-óceáni úti-célokra. A Budapestről induló utasok egyetlen dubai átszállással el tudnak érni olyan népszerű turisztikai célpontokat, mint a thaiföldi Phuket, illetve olyan üzleti célpontokat, mint Peking, Szöul, Tajpej, Tokió, vagy Sydney.

Az Emirates a világ negyedik legnagyobb légitársasága, bázis-repülőtere a Dubai International Airport. A Közel-Kelet vezető légitársasága 224 repülőgépből álló flottát üzemeltet, amely kizárólag széles törzsű légi-járművekből áll (Boeing 777, Airbus A330, Airbus A340, és Airbus A380) és világszerte 143 desztinációra közlekedik. A tavaly 44,5 millió utast szállító Emirates "Az év légitársasága" címet is elnyerte a SkyTrax, a vezető globális légiközlekedési tanácsadó vállalat szavazatai alapján.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek