Amerikába utazik? Bukhatja a mobilját!

A reptéri biztonsági ellenőrzésnél demonstrálni kell, működik a mobilunk, tabletünk. Akinek lemerült, azt visszaküldik tölteni, vagy feladatják vele a készüléket a poggyászban. Terrorveszélytől tartanak.

Csak a működőképes mobilokat vihetik fel az Egyesült Államokba tartó repülőgépek fedélzetére az utasok, áll a londoni Heathrow repülőtér hétfői közleményében. A lemerült készülékeket fel kell tölteni, vagy a feladott poggyászba tenni - ha egyik sem sikerül, még mindig feladhatjuk magunknak postán. Amennyiben erre sem vagyunk hajlandóak, akkor a reptéren kell hagynunk a telefont, írja a BBC.

Az amerikai közlekedésbiztonsági hivatal legújabb utasítása arra kötelezi az utasbiztonsági ellenőrzéseket végző kollégákat, hogy a becsekkoláskor kapcsoltassák be az emberekkel a magukkal vitt elektronikus eszközöket. Ez az új rendelkezés az "egyes tengerentúli repülőterekről" az Egyesült Államokba tartó közvetlen repülőjáratok utasaira vonatkozik.

A szakemberek attól tartanak ugyanis, hogy a közelmúlt történései miatt ismét megnőtt annak az esélye, hogy valaki terrorakciót hajt végre Amerikába tartó repülőgépek ellen, írja az Index. Azokat az utasokat, akik lemerült telefonjukkal fennakadnak az ellenőrzésen, további vizsgálatoknak is alávethetik.

A rendelet amúgy nem teljesen új keletű, aki már utazott a világban, valószínűleg látott olyat, hogy néhány utassal bekapcsoltatták a kézipoggyászban hagyott laptopját. Ezt az eljárást teszik most mindennapossá, bár vannak, akik szerint ez a kötelező cipőlevételhez hasonló túlzás. Egyetlen eset elég volt, amikor valaki a cipőjébe rejtett robbanóanyaggal akart elpusztítani egy repülőt, azóta mégis millióknak kellett levetni a cipőjüket azért, hogy bebizonyítsák, nem készülnek hasonlóra.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek