A Rijksmuseum ingyenesen állít ki az amszterdami Schiphol reptéren

  A Rijksmuseum ingyenesen állít ki az amszterdami Schiphol reptéren

  Egyre több repülőtér igyekszik olyan szórakozást kínálni az átszállás idejére, ami megkülönbözteti őt a többi légikikötőtől. Londonban megnyitják a világ első reptéri wellness-fitnesz központját, Cincinnatiben stresszcsökkentésképpen pónikat simogathatnak az utasok, Amszterdamban pedig a holland festészet legkiválóbb alkotásaiban gyönyörködhetnek – írja a Condé Nast Traveler.

  Fotó: Amsterdam Airport Schiphol / Facebook

  A minimúzeum a Schiphol 2-es és 3-as Lounge-a között található, a biztonsági ellenőrzésen túl, a Holland Boulevard-nak nevezett plázában. A Rijksmuseum együttműködésével megvalósult projekt keretében a 17. századi holland festészet nagy alakjaitól állítanak ki képeket, többek között ifjabb Willem van de Veldétől. Az üvegfal mögötti kiállítás képei gyakran cserélődnek a Rijksmuseum és a reptér között, és ami cseppet sem elhanyagolható tény: amit a híres amszterdami múzeumban 17,50 eurós belépti díj mellett nézhetünk meg, itt ingyen van. Ráadásul a zárórától sem kell tartani, mert a nap huszonnégy órájában látogatható a tárlat.

  A Holland Boulevard célja egyébként az ország bemutatása A-tól Z-ig, történelmén és irodalmán át gasztronómiájáig. Ugyanitt ötszáz kötetes könyvtár és néhány, szintén olvasás céljára kölcsönözhető iPad szolgálja az utasok kényelmét, ha pedig gyerekekkel utazik, a Holland Boulevard NEMO tudományos múzeumában kilenc különféle installációval kötheti le a kölykök figyelmét.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!