SIM-kártyákkal követnék a thaiföldi turistákat

  Speciális SIM-kártyákkal látná el az országba látogató több millió külföldit a thaiföldi katonai kormányzat. Állítólag azért, hogy a köztük lévő esetleges bűnözőket nyomon lehessen követni, derült ki a helyi távközlési hatóság keddi közléséből.

  "Ez nem korlátozza a turisták jogait. Éppen ellenkezőleg, meghatározza, hogy hol vannak, ami hasznos lehet, ha néhány turista túl sokáig marad vagy eltűnik" és körözi a rendőrség - indokolta a kezdeményezést Takorn Tantaszit, a távközlési bizottság főtitkára, írja az MTI.

   

  Fotó: Olaf Protze - LightRocket via Getty Images

  Tantaszit arról nem közölt részleteket, hogy milyen technológiát kívánnak használni.

  Eddig a turistáknak semmilyen személyes iratot nem kellett bemutatniuk, hogy SIM-kártyát vásárolhassanak. Sőt, egyes légitársaságok ingyenes kártyákat adtak utasaiknak, bármilyen regisztráció nélkül.

  Nem ez lenne az első alkalom, hogy a katonai rezsim megpróbálja szigorúan ellenőrizni az országba érkező temérdek turistát. Az év elején a hatóságok kellemetlen helyzetbe kerültek, amikor kiszivárgott a helyi sajtóban, hogy adatbázist hoztak létre a Thaiföldön élő külföldiekről.

  2014-ben a katonaság bejelentette, hogy azonosító karkötőt terveznek a turisták számára, állítólag a saját biztonságuk érdekében.

  "Ha lerészegednek, és elalszanak a strandon, vissza tudjuk őket vinni a szállásukra" - hangsúlyozta a turisták biztonságáért felelős rendőri vezető, miután két brit turista éppen emiatt halt meg. A tervet mégis gyorsan elvetették.

  A tervezett SIM-kártya használata turisták millióit érintené évente, de nem vonatkozna a tartósan Thaiföldön élő külföldiekre, akiknek mindenképpen igazolniuk kell magukat, ha SIM-kártyát akarnak vásárolni, és útlevelük másolatát is le kell adniuk az üzletben.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!