Energiaitallal fizetnek az európai kalandokért

Egy-egy tálca energiaitallal indított útjára 165 csapatot a Red Bull a legújabb utazási kampányában, amelyben a versenyzőknek egy hetük van arra, hogy néhány európai országot bejárva eljussanak Párizsba pénz, bankkártya és saját telefon nélkül.

Képes vagy úgy eljutni hét nap alatt a végső állomásra úgy, hogy minden készpénzedet, bankkártyádat és a saját telefonodat elvesszük tőled, és kizárólag Red Bullt használhatsz fizetőeszközként? - teszik fel a kérdést a szervezők az április 12-től 19-ig tartó Can You Make It? kalandtúrára épülő kampány weboldalán.

Fotó: Red Bull

Kedden ugyanis ötven ország összesen 165, egyetemi vagy főiskolai hallgatókból álló csapata kelt útra, hogy az öt rajtállomás valamelyikéből végállomásként Párizsba eljutva több mint 1000 km-t tegyen meg Európán keresztül, miközben az úton egyedüli fizetőeszközük az energiaital. Induláskor minden csapat 24 doboz Red Bullt és egy okostelefont kapott, mindössze ezeket használhatják utazásuk alatt élelemszerzésre, szállásuk és közlekedésük megszervezésére. A versenyben két magyar csapat is részt vesz, akik a kalandjairól blogolnak, és fotókat töltenek fel a közösségi oldalakra.

A játékban, miközben átszelik Európát, egy előre meghatározott kalandlistáról kell pontokat érő feladatokat teljesíteni, és egyben támogatást szerezni a közösségi médiában. Az út során legalább hat ellenőrzőpontot kell érinteni az út során, amelyből egy Budapesten található, és amelyeken minden alkalommal egy-egy plusz tálca energiaitalt kapnak. A kalandterv szerint a végső állomást, vagyis Párizst április 19-ig kell elérniük.

Fotó: Red Bull
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek