Startol a MÁV-VOLÁN közös menetrendi kereső

Elindult a MÁV-VOLÁN integrált menetrendi kereső: a menetrendek a csatlakozásokat is megmutatják, és azt is megtudhatjuk, milyen az idő a célállomáson.

A vonattal ás busszal utazóknak nem kell bemutatni, milyen az, amikor komoly logisztikai tevékenységet igényel a vonatok és buszok menetrendjének összenézése. Ennek most vége, mert itt az egységes vonat-busz menetrend, ami jelentősen megkönnyíti az utazók életét.

Fotó: menetrendek.hu/travelo.huForrás: Travelo

 A cél az volt, hogy az új rendszer a lehető legnagyobb segítséget nyújtsa az utazások tervezéséhez, az egyik közlekedési eszközről a másikra való átszállások kalkulációját is gördülékennyé téve, olvasható a MÁV Magyar Államvasutak Zrt. közleményében.

A vonatos és buszos közlekedés összehangolásával még több úti cél válik elérhetővé, még kedvezőbb eljutási lehetőségekkel. A MÁV-VOLÁN integrált keresőt a fejlesztők szándékának megfelelően stabil, kiszámítható menetrendek jellemzik, melyek a szükséges csatlakozásokat is megmutatják.

A 2016. április 1-jei indulás közlekedéstörténeti pillanatnak is tekinthető, hiszen ekkortól a www.menetrendek.hu oldalon már elérhető a hazánkban teljes újításnak számító integrált keresőfelület. A megújult honlapon megtalálható lesz és folyamatosan frissül az országos, a regionális és az elővárosi járatok menetrendje.

Az új, integrált menetrendi kereső a következő információkkal szolgál a vonatokra és a helyközi autóbuszjáratokra vonatkozóan: indulási és érkezési pontra vonatkozó adatok, átszállási lehetőségek, utazási és várakozási idők, VOLÁN díjszabási adatok, térképes megjelenítés a megállókkal, valamint a célállomás időjárási adatai.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek