Fotózzon szemetet Indiában, így segíti a turizmust!

India arra kéri a turistákat, hogy fotózzák le a műemlékek környezetét ellepő szemetet. Mindez a turizmus élénkítése és a városok szebbé tétele érdekében történik.

Az indiai kormány azt reméli, hogy több turista érkezik országba, ha igyekeznek a főbb nevezetességeket tisztán tartani. Éppen ezért arra ösztönzik többek között a Taj Mahalt látogató turistákat, hogy bátran küldjenek "szemétriasztást", számolt be a lonelyplanet.com.

A Swaach Parayatan mobil alkalmazás lehetővé teszi, hogy a látogatók fényképet készítsenek a szemét borította helyekről és a megjegyzéseikkel együtt feltöltsék a netre, ezenkívül javaslatokat is tehetnek, hogyan lehetne javítani, szebbé tenni a városképet. Eddig 25 látnivaló esetében működik a szemétriadó, és a kampányt minél több műemlékre ki akarják terjeszteni.

Fotó: Eyeswideopen - Europress / Getty

A turizmusért felelős hivatalnokok azt igérik, hogy minden riasztásra azonnal reagálni fognak. Mahesh Sharma, az idegenforgalmi miniszter szerint az alkalmazás bevezetésének a célja, hogy gyorsan megtisztítsák a nevezetességeket a szeméttől, akár 2 órán belül.

Nem ez az egyetlen szokatlan újítás Indiában. Nemrég szelfitilalmat hirdettek a helyi hatóságok az indiai Mumbai 16 körzetében, mivel a dél-ázsiai országban követelt a legtöbb halálos áldozatot a világon a népszerű önfotózás.

A többségében népszerű turisztikai látványosságok körzetében elrendelt szelfitilalom megsértőire 1200 rúpiás (5300 forintos) büntetést róhatnak ki. A 2014 óta világszerte feljegyzett 49 szelfikészítés közben történt tragikus halálesetből 19 Indiában következett be ugyanis.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek