39 ezren dobták össze a pénzt az álomszép tengerpartra

  Közösségi összefogással vásárolt meg több mint 39 ezer új-zélandi lakos egy magántulajdonban lévő, 800 méter hosszú tengerpartot. A Déli-sziget északi részén lévő Awaroa-öböl partszakasza az Abel Tasman Nemzeti Park részévé válhat.

  Mindenki számára megközelíthetővé kell tenni - mondta Maggie Barry környezetvédelmi miniszter. "Megindító látni, mennyire kötődnek földünkhöz az új-zélandiak és hogy meg is védik" - tette hozzá, számolt be z MTI.

  Partszakasz az Abel Tasman Nemzeti Parkban Fotó: Europress / GettyForrás: Travelo

  Duane Major szociális munkás felháborítónak tartotta, hogy egy ilyen ingatlan egyáltalán magántulajdonban lehet, ezért januárban adománygyűjtő akciót indított az egyik közösségi finanszírozást segítő platformon. A 39 ezer adományozó végül 2,2 millió új-zélandi dollárt (410 millió forintot) gyűjtött össze a 70 ezer négyzetméteres telek megvételére. A kormány kifizette a hiányzó 350 ezer dollárt, a pénzt elfogadta a tulajdonos, Michael Spackman wellingtoni üzletember.

  Barry szerint a szerződés aláírása tíz napon belül megtörténhet, ezután várhatóan gyorsan lezajlik a folyamat, amelynek eredményeképpen a partszakasz hivatalosan is a nemzeti parkhoz kerül.

  Az ötlet egyébként nem új: mi is beszámoltunk arról, hogy Észak-Olaszországban is közösségi finanszírozással gyűjtenek pénzt diákok egy sziget megvásárlására. Egy "fiataloknak szánt paradicsomot" szeretnének létrehozni a Földközi-tengeren., a Szardíniához közeli Budellin.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!