Mediterrán álomszigetre gyűjtenek az olasz iskolások

  Mediterrán álomszigetre gyűjtenek az olasz iskolások

  Közösségi finanszírozással gyűjtenek pénzt egy sziget megvásárlására észak-olaszországi diákok, hogy egy "fiataloknak szánt paradicsomot" hozzanak létre a Földközi-tengeren. A La Stampa című olasz lap szerint a piemonti Mosso egyik iskolájának hallgatói a Szardíniához közeli Budellire vetettek szemet, miután egy új-zélandi üzletember elállt a sziget megvásárlásától, írja az MTI.

  Budelli szigete: nem egy csúnya hely Fotó: Dea / D. M. Rossi / Europress / GettyForrás: Travelo

   "Ha a kormánynak nincs erre pénze, akkor előteremtjük mi magunk" – mondták a diákok a lapnak, hozzátéve, hogy közösségi finanszírozás révén akarják összegyűjteni a szükséges hárommillió eurót. A gyerekek kiszámolták, hogy, ha minden olaszországi társuk 50 eurócenttel támogatja a kezdeményezést, akkor elérhetik a kitűzött összeget.

  "Az üzenetünk a következő: ha minden olasz tanuló 50 centet adományoz, akkor össze tudjuk gyűjteni a következő aukció megnyeréséhez szükséges hárommillió eurót. Ezzel pedig elkerüljük, hogy ez az örökségvédelmi helyszín egy külföldi ember magántulajdonává váljon" – szögezték le a diákok.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!