Így vonatozhat olcsóbban Európában

2016. február 1. és március 31. között 15 százalékkal olcsóbb az Interrail Egyországos vagy a 30 országban érvényes Interrail Globál vasúti bérlet. A kedvezményes bérletek a MÁV-START menetjegyirodáiban és nemzetközi pénztáraiban kaphatók.

 

A nemzetközi vasúti utazások közül egyre népszerűbbek azok a konstrukciók, amelyek egy út keretében több külföldi ország meglátogatását teszik lehetővé, és azok is, amelyekkel egy ország járható be körutazás jelleggel. Ezeket az utazási formákat az egész Európában, így Magyarországon is megvásárolható Interrail bérletcsalád biztosítja, áll a MÁV-START közleményében.

Fotó: Bildagentur-Online/chromorange


Vásárláskor kétféle bérlettípus választható: az Interrail Egyországos és az Interrail Globál. Míg előbbi azok számára kedvező, akik egy konkrét ország nevezetességeit fedeznék fel, utóbbi 30 országban érvényes, és használatával korlátlanul beutazhatók a részt vevő országok vasútvonalai, sőt egyes magánvasutak is a választott kocsiosztályon. Az éjszakai járatokat, hálókocsis vagy fekvőhelyes elhelyezést választók a szállásköltségeiket is csökkenthetik.

2016-ban újdonság, hogy 7 és 15 napos flexibilis bérletek is válthatók, ezek felhasználhatósági ideje ugyanúgy 1 hónap, mint a 10 napos bérleteké. Az 5 napos flexibilis bérletek érvénytartama 15 napra nőtt. Újdonság az is, hogy január 1-jétől az Interrail Globál bérlet a lakóhely szerinti országban is érvényes utazásra, így nem kell többé a határállomásig való eljutáshoz a bérlet mellé menetjegyet váltani.

Az idén a 60 éven felüliek már az Egyországos bérletek között is igénybe vehetik a felnőtt bérletnél olcsóbb Senior ajánlatokat. Az érvényesség tartama több konstrukcióval választható: felnőtt, gyermek, szenior és ifjúsági kategóriában. A promóciós bérletekkel február 1. és május 16. között lehet megkezdeni az utazást.

2015-ben mintegy 250 ezer Interrail Európa bérletet adtak el a vasúttársaságok, a MÁV-START csaknem ezer darabot értékesített, ezek többsége az egész Európában felhasználható Globál bérlet volt, a legkeresettebb úti cél pedig Németország, Franciaország, Svájc és Olaszország. A bérletet váltók hatvan százaléka 26 éven aluli fiatal, de családok és nyugdíjasok is növekvő számban élnek ezzel az utazási lehetőséggel.

Az Interrail bérletek forintért és euróért is megvásárolhatók a MÁV-START erre kijelölt nemzetközi pénztáraiban. Az értékesítő helyek listája és bővebb információ itt található.

Az Interrail Rail Planner okostelefonos alkalmazás tartalmazza az európai menetrendeket, az Interrail bérlettulajdonosok által igénybe vehető kedvezményeket és sok más hasznos funkciót is. Számos funkciója internetkapcsolat nélkül is működik.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek