Párizsban van a legcsendesebb szállodai szoba

A Quiet Hotel Room honlap szerint a Louvre környékén található Hotel Regina Paris szobái a legcsendesebbek. Repülőtéri és városi szállodákat is értékeltek.

Néha egy pihentető alvás a legnagyobb érték az utazóknak, és ezért nem kevés pénzt is hajlandó megadni, aki megteheti. A választásban sokat segíthet a világ első, Global Quiet Hotel Awards nevű elismerése, amely azokat a helyeket díjazza, ahol 2015-ben a legjobbat durmolhatottak a turisták. A díjról a Lonely Planet számolt be.

Fotó: Hotel Regina Paris

A legjobb helyszín ehhez a párizsi, Louvre közelében található Hotel Regina Paris lett, a legcsendesebb városi szállodának járó Quiet City Hotel nevű címet pedig a négycsillagos Swissotel Amsterdam kapta meg. Annak ellenére, hogy kifejezetten zajos környéken található - kitűnő hangszigetelési megoldásainak köszönhetően. A legcsendesebb repülőtéri szálloda a Hilton Paris Orly Airport lett.

Az elbírálásnál többek olyan szempontokat vettek figyelembe a szervezők, mint a hangszigetelés, és a vendégek visszajelzései.

A kezdeményezés egy holland, hangszigeteléssel foglalkozó cégtől indult, és a Quiet Hotel Room nevet viseli. Azoknak a szállodáknak, amelyek szeretnék ezt a minősítést megkapni, vállalniuk kell, hogy a cég szakemberei tesztelik a szobáikat.

Az általuk elég csendesnek talált szálláshelyeket a quiethotelroom.org honlapon gyűjtik össze, itt olyan szállodákra kereshet, ahol biztosan ki fogja tudni aludni magát.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek