Az olcsó nyaralásokhoz igazítanák az iskolai szünetet Brightonban

  Azt szeretnék, hogy azok a kevésbé tehetős családok is tudjanak pihenni, akik nem tudják megfizetni a főszezon jóval magasabb árait.

  A nyári szünet Brightonban egy héttel rövidebb, öthetes lenne, ősszel vagy tavasszal pedig plusz egy hét vakációt iktatnának be , hogy a családok a szezonon kívül is el tudjanak menni nyaralni, számolt be a telegraph.co.uk.

  Fotó: Olaf Protze - LightRocket via Getty Images

  A változtatást azért tartja szükségesnek a helyi önkormányzat, mert fontosnak tartja, hogy a kevésbé tehetős családok is tudjanak pihenni, hiszen ők nem tudják megfizetni a főszezon jóval magasabb árait.

  Az extra szünetre novemberben vagy márciusban kerülne sor, és leghamarabb a 2017/18-as tanévben vezetnék be. A reform hívei szerint a hosszú nyári szünet gyakorlata a 19. századból ered, és azért találták ki, hogy a gyerekek segíteni tudjanak szüleiknek az aratásban, és mivel a 21 században járunk, ideje ezt átgondolni.

  Korábban már írtunk arról, hogy novemberben a legolcsóbb az utazás - ez az a hónap, amikor a felkapott helyeknek is problémát jelenthet, hogy kiadják a szobákat. A legtöbb ember egyszerűen nem utazik október vége és december első hetei közötti időszakban.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!