Rejtett kamerát talált, beperelte az Airbnb-t

  Egy kaliforniai lakásban fedezte fel a vendég a kamerát, a netre kiszivárgott meztelen képei miatt aggódik.

  2013. decemberében Yvonne Schumacher és partnere rejtett kamerát fedeztek fel az általuk bérelt kaliforniai Irvine-ben levő Airbnb lakásban. Schumacher most pert indított az Airbnb cég ellen, és keresetében azt állítja, hogy az ingatlan tulajdonosai, Fariah Hassim és Jamil Jiva, napi szinten megsértették a privát szféráját, írja a roadwarriorvoices.com.

  A kamerát, amely a nappaliról és a hálót a fürdővel összekötő folyosóról adott képet, az egyik polcán helyezték el, és néhány gyertya mögé rejtették.

   

  Fotó: Chris Weeks - Europress/Getty

  Bár Yvonne és a barátja egy egész hónapra kibérelték a lakást, azonnal távoztak, amikor felfedezték a kamerát. A kémkedés állítólag teljesen kikészítette a Yvonne-t, mivel előfordult, hogy ruha nélkül közlekedett a lakásban. A vád szerint azóta retteg attól, hogy a róla készült felvételek a világhálóra kerülhetnek, és emiatt állandó stresszben él.

  És hogy mit szól ehhez az Airbnb? 2015 januárjában a vanedégek pártjára állt, amikor is egy Reddit-felhasználó képet posztolt az ingatlanban felfedezett kameráról. Az Airbnb szóvivője akkor azt nyilatkozta, hogy a cég zéró toleranciát alkalmaz az ilyen esetekben, és azonnal eltávolítják a házigazdát a rendszerből.

  A cég honlapján egyébként a következő szöveg szerepel a kamerák felszerelésével kapcsolatban: "Mindig gondolj a vendégeid magánéletére. Mondd el nekik, ha kiadó helyeden vagy környékén biztonsági kamerák vagy egyéb megfigyelőberendezések találhatók. Ismerd meg és tartsd be a vonatkozó szövetségi, állami és helyi jogszabályokat."

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!