Nehogy lemaradjon! Menetrendváltozások lesznek az ünnepek alatt

Változik a közösségi közlekedés menetrendje karácsonykor és szilveszterkor, a MÁV és a Volán-társaságok járatai is ünnepi menetrend szerint szállítják az utasokat.

A MÁV-Start azt közölte, hogy december 23-án a pénteki, december 24-én a szombati, 25-én és 26-án az ünnepnapi, 27-én pedig a vasárnapi menetrend lesz érvényben. December 31-én a pénteki, 2016. január 1-jén a szombati, 2-án az ünnepnapi, 3-án a vasárnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok, írja a turizmusonline.hu.

Fotó: Kispala1994 / Indafotó

A várható utasforgalmi igényekhez igazodva a vasúttársaság a rendelkezésére álló összes üzemképes járművét felhasználja. A helyjegyeladás figyelembevételével - ahol az utasforgalom indokolja - a lehetőségekhez mérten az InterCity vonatokhoz pluszkocsikat is kapcsolnak.

A Volánbusz tájékoztatása szerint december 24-én az utolsó járatok délután 4 és 5 óra között indulnak el, de Székesfehérvárra és Veszprémbe ez után is közlekednek buszok. December 25-én és 26-án, valamint január 1-jén a kora reggeli, december 31-én pedig az utolsó autóbuszjáratok általában nem közlekednek.

December 31-én a hét utolsó tanítási szünetes munkanapjára, január elsején a munkaszüneti napra érvényes menetrend lesz érvényben.

A Balatonon a komp rövidebb ideig közlekedik karácsony első napján, valamint az óév utolsó és az újév első napján.

A Balatoni Hajózási Zrt. tájékoztatása szerint óránként jár a komp a tó befagyásáig Szántódról 7 és 17 óra között, Tihanyból pedig 7.30 és 17.30 között. December 24-én és 30-án 15 órakor, illetve 15.30-kor indul az utolsó járat. Az újév első napján Szántódról 10 órakor, Tihanyból 10.30-kor indul az első komp.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek