Szavanként 440 ezret kap, ha elnevezi a világ leghosszabb üvegpadlós függőhídját

A nagyközönség adhat nevet a világ leghosszabb és legmagasabban húzódó üvegpadlós függőhídjának, amelynek építését december 3-án fejezték be a kínai Hunan tartományban, a Csangcsiacsie nemzeti parkban.

A 400 méteres mélységű "kínai Grand Canyon" felett húzódó híd 430 méter hosszú, 6 méter széles. Itt található a világ legmeredekebb átcsúszó drótkötélpályája és legmagasabb - 300 méteren fekvő - kötélugró platformja, írja az MTI. 

Fotó: ChinaFotoPress via Getty Images

A tartományi hatóságok a közösségi médiában, a WeChaten várják február 28-ig a pályázatokat, amelyek nem állhatnak tíznél több kínai írásjelből. A Csangcsiacsie, a Tahsziaku (Grand Canyon) és az üveghíd szó nem indulhat a versenyben.

A győztes szavanként (írásjelekként) 10 ezer jüan (443 ezer forint) jutalmat kap, emellett díszvendégként meghívják az átadási ünnepségre és élete végéig ingyen látogathatja a rendkívüli látványosságot a Csangcsiacsie Grand Canyon Üveghíd Elnevezője című oklevél birtokosaként.

Ezer, véletlenszerűen kiválasztott pályázót családtagjaival együtt túrán látnak vendégül a nemzeti parkban 2016 végéig.

A két szikla között feszülő hidat 2016 május elsején a turisták millióit mozgásba hozó jövő májusi aranyhét kezdetekor nyitják meg a nagyközönség számára.

Azt, hogy a függőhíd biztonságos, a park szakemberei nem vonják kétségbe: a hídszerkezetet csaknem száz biztonsági tesztnek vetették alá, hogy bizonyosságot szerezzenek róla: kibírja csaknem 800 ember súlyát. Tesztelték, hogy bírja a széllökéseket, a földrengést és a hőmérséklet-változást.

A "kínai Grand Canyont" tavaly 1,15 millió látogató kereste fel, 2015 első 11 hónapjában pedig már 1,2 millió.

Az idén átadtak egy üvegpadlós turistautat a Jüntaj-hegyi parkban, Honan tartományban is. A több mint ezer méter magasságban épült út első szakasza 260 méter hosszúságban kerüli meg a sziklafalat. Használatba vétele után nem sokkal ideiglenesen le kellett zárni egyik üvegtáblájának repedései miatt. A repedés egy háromrétegű, 2,7 centiméter vastag üvegtábla legfelső rétegén történt, ezért nem volt közvetlen életveszély.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek