Átrepülték az óceánt a Star Wars-bemutatóért

Amerikai Star Wars-rajongók csak azért repültek át az Atlanti-óceánon, hogy szerdán, 48 órával az amerikai bemutató előtt egy Párizs környéki moziban már láthassák az űreposz hetedik epizódját. Volt, akinek ez másfél millió forintnak megfelelő összegbe került.

Valószínűleg az egyik legdrágább mozijegy a történelemben, de megérte - mondta az a száz San Franciscó-i, New York-i és Las Vegas-i rajongó, aki 1300 és 5000 euró (400 ezer és másfél millió forint) közötti összeget fizetett ki az exkluzív ajánlatért. A repülőjegy mellé egy belépőjegyet is kaptak a Charles de Gaulle repülőtér közelében fekvő bevásárlóközpont mozijában rendezett premiervetítésre. A Star Wars: Az ébredő Erő című filmet ugyanis Franciaországban már szerdától játsszák, míg Amerikában csak péntektől vetítik a mozik, írja az MTI. 

Bemutató előtt a párizsi Grand Rex színháználFotó: Ian Langsdon / MTI

"Kezdetektől rajongója vagyok a Star Warsnak, tényleg jó mások előtt látni az új epizódot! Tíz éve várunk erre a filmre, persze, hogy megéri az utazást" - jelentette ki a 32 éves manhattani Matthew Skinner.

Az amerikai rajongó és társai VIP-fogadtatásban részesültek, a repülőtérről külön szállították őket a vetítés színhelyére a Tremblay-en-France párizsi külvárosban lévő üzletközpontba, ahol a filmsorozat híres rohamosztagosainak csapata várta őket. A különleges Star Wars-bemutatóra érkezett néhány rajongó Egyiptomból és Dél-Amerikából is.

A csaknem egynapos utat vállaló Star Wars-őrültek sárga kitűzőt is kaptak az alkalomból, amelynek felirata "a Star Wars első nézőiként" üdvözölte őket.

A Las Vegas-i 37 esztendős Trey Delap úgy fogalmazott: az egyedülálló élmény miatt érdemes volt vállalni az utazást, és bár elég drága volt, nem számít, úgy is ajándéknak tekinti.

Az amerikai Star Wars-rajongók többsége elmondta, hogy néhány napot Franciaországban töltenek a rendkívüli élmény után.

A magyar közönség péntektől láthatja a J. J. Abrams rendezésében forgatott Star Wars: Az ébredő Erő című sci-fit.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek