Készül az ingyenes kiadvány, ahol mindent megtalál a Balaton-felvidékről

A Balaton-felvidék neked információs és programmagazin új,három nyelvű kiadása 2016 májusában érkezik. Nemcsak szálláshelyeket és éttermeket találunk benne, hanem azt is, hogy hol kóstolhatunk bort a közelben, és hová érdemes menni bulizni.

A Balaton-felvidék Neked programmagazin hiánypótló kiadványként jelent meg 2015 júniusában. Minden érintett településnél - Sármelléktől Papkesziig - összegyűjtve találjuk meg benne a szálláshelyeket, az éttermeket és a pincészeteket, van programnaptár is, ezenkívül a helyi termelőkről is szerepel információ a füzetben.

"Ültem a Káli Kapocsban Mindszentkállán és nem tudtam, hogy merre induljak. Nem volt kedvem böngészni az interneten - amúgy is mindig neten dolgozom - és akkor jött a szikra, hogy kellene valami átfogó kiadvány" - mesélte Fehér Csilla, a kiadvány ötletgazdája és felelős szerkesztője a travelo.hu-nak. Végül született egy programmagazinos, útikönyves, magazin, amibe belecsempészett egy kis olvasnivalót is.

Fotó: Balaton-felvidék neked

 Csilla egyébként három éve költözött a Káli-medencébe. Nem ez az első nagyszabású helyi vonatkozású projektje ugyanis, a Káli-medence részletes térképe már két kiadást is megért.

A kiadványhoz ingyen juthatott hozzá, aki elég szemfüles volt, és a környéken járt, ugyanis a hirdetőkön kívül a települések önkormányzatai is támogatták a megjelenését.

Csilla már a következő számon dolgozik, ami 2016 májusában fog megjelenni három nyelven a tervek szerint. "Elméletileg a Tourinform irodákban lesz majd olyan mennyiség, amiből lehet vinni, de szeretném ha mindenhol lenne olvasópéldány".

A 2016-os kiadás 32 településsel bővül majd, és kicsit szépítenek a könyvön. Csilla még nem tudja pontosan, hány szolgáltató kerül a kiadványba, de akár 3000 is lehet ez a szám. Kérdésünkre, hogy vannak-e tervei a déli parttal kapcsolatban, a válasz az, hogy "határozottan", de majd akkor foglalkozik ezzel, ha ez a kiadvány megvan.

Nem kell azonban jövő májusig várni, online is böngészhet a régió aktuális hírei között, és megtalálja a korábbi cikekket is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek