A Csík Zenekar lesz a csíksomlyói zarándokvonat díszvendége

  Jövő tavasszal ismét a Csíksomlyói búcsúba indul Magyarország leghosszabb személyvonata, az Össznemzeti Zarándokvonat. A Székely Gyors és a Csíksomlyó Expressz sztárvendége a Csík Zenekar lesz.

  Az Első Székely Gyors 2008 pünkösdjén indult el, jövőre 9. alkalommal érkeznek Erdélybe a zarándokvonatok, szerepel a Kárpáteurópa utazási iroda közleményében.

  A Kárpáteurópa 2010 óta két zarándokvonatot küld Csíksomlyóra, és ez 2016. május 13-án is így lesz. Az egyik vonat a Székely Gyors, a másik a Csíksomlyó Expressz. Utóbbi Dunántúlról, Szombathelyről indul, majd Sopron, Kapuvár, Csorna, Győr, Komárom, Tatabánya érintésével érkezik Budapestre, a Keleti pályaudvarra.

  Fotó: Trefhetes /Indafotó

  Itt a Csíksomlyó Expresszt összekapcsolják a Székely Gyorssal, majd Össznemzeti Zarándokvonatként halad Szolnok és Püspökladány megállással Erdély felé. Ott Nagyváradon, Kolozsváron, a Kalotaszegen át érkezik Székelyföldre, ahol Felcsíkban és Alcsíkban teszi le utasait. A következő nap a Csíksomlyói búcsú a program, a harmadik nap pedig az Ezeréves határ, végül a Csík zenekar madéfalvi koncertje zárja a pünkösdi utat.

  A két vonat a Székelyföldön hol külön-külön, hol összekapcsolva halad, a negyedik napon pedig a megszokott útvonalon érkezik vissza Magyarországra.

  A vonat tervek szerint jövőre 16 kocsiból áll, amelyből kettő étterem/büfé kocsi lesz. Az idegenvezetők a hangszórókon keresztük folyamatosan tájékoztatják a zarándokokat a látnivalókról. A szerelvény csaknem fél kilométer hosszú, a 2 vonaton évente kb. 1100-an utaznak.

  A részletes program és az ár itt található.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!