Kedvezménykártyával egy évig olcsóbb lesz Róma a turistáknak

  A vatikáni és a római múzeumok belépőjegyein és a tömegközlekedésen is takarékoskodhatnak a szentévben az olasz fővárosba érkező hívők és turisták a nekik kínált kedvezménykártyákkal.

  Az Omnia Card nevű kártyával 24 vagy 72 órán át ingyen lehet utazni a római tömegközlekedés vonalain, kedvezményesen lehet látogatni a Vatikáni Múzeumot és további két római városi múzeumot, valamint a Róma keresztény helyszíneit bemutató turistabuszokra is olcsóbban lehet felszállni. A kártyát az Opera Romana Pellegrinaggi (ORP), a zarándokokat segítő egyházi szervezet bocsátotta ki - írja az MTI.

  Az ORP dolgozta ki a Jubitinera nevű alkalmazást, amely okostelefonon és táblagépen részletesen bemutatja a kedden kezdődő és 2016. november 20-áig tartó szentév jelentősebb római zarándokútvonalait.

  A JubileeCard idegenforgalmi árengedményeket kínál az olasz főváros szállodáiban, éttermeiben, múzeumaiban, taxiközlekedésében. A római kereskedelmi kamara egyébként etikai kódexet fogalmazott meg a szentévre érkező turisták méltó fogadása érdekében. Ez mindenekelőtt minőségi szolgáltatást jelent túlzott árak nélkül. A becslések szerint a szentévben harmincmillió látogató érkezik Rómába. A szentév egyházi eseményei kivétel nélkül ingyenesek, de a részvételhez kötelező az előzetes regisztráció a szentév hivatalos honlapján.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!