Nem szigorítják az Airbnb-re vonatkozó jogszabályokat

  Nem változnak a szálláskiadás érvényben lévő szabályai, viszont jogkövető magatartást várnak el az interneten hirdető szobakiadóktól.

  A hazai szállodaipar szerint a közösségi szállásközvetítő oldalak komoly fenyegetést jelentenek a legális piaci szereplők forgalmára. A Nemzetgazdasági Minisztérium azonban nem turisztikai kérdésnek, hanem adózási ügynek tekinti a közösségi szállásközvetítő oldalakon hirdetett magánlakások térhódítását, írja a Napi Gazdaságra hivatkozva az MTI.

  Forrás: Travelo

   Az olcsó fapados légi járatokkal érkező turisták keresletének hatására az utóbbi években mind többen kezdték lakásukat az Airbnb-n turisztikai céllal hasznosítani. A jelenséggel kapcsolatban azonban nem a szabályozatlanság, hanem a szabályok esetleges be nem tartása a probléma - közölte az NGM a lap megkeresésére.

  Korábban a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke, Niklai Ákos kifejtette, hogy ez a szálláskiadási forma az árnyékgazdaság része, nem világos, milyen szabályok, rendeletek vonatkoznak erre a területre, az adóztatási rend eltérő-e más szállásadási tevékenységtől, vagy megfelelő-e az adózási morál.

  Ahogy korábban megírtuk, már a nyolcezret is eléri az Airbnb internetes felületen keresztül kínált magyarországi szálláshelyek száma, a nagyobb városokban 60-100 ajánlat érhető el. A statisztikák szerint a budapesti hotelszobák átlagára 70-120 euró éjszakánként, ezzel szemben egy magánlakásban 40 euróért megszállhat egy külföldi turista.

  Az Airbnb jogi hátteréről itt talál hasznos információkat.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!