Segítség, nem tudok elutazni nyaralni!

Kifogyott a szabadságokból, vagy egyszerűen csak nem futja idén egy hosszabb külföldi útra? Ne bánkódjon! Adunk pár hétköznap esti és hétvégi tippet, ami segít kárpótolni az elmaradt nyaralásért.

 

Attól még, hogy le kell mondania az egyhetes utazásról, nem kell szobafogságra ítélnie magát. Az alábbi programokkal lophat magának még néhány önfeledt napot a nyárból, anélkül, hogy a gatyája is rámenne.

Kertmozi egy golfpályán

A balatoni nyárhoz szigorúan hozzátartozik a kertmozizás, ennek hiánya az egyik legnagyobb veszteség, amit át kell élnünk, ha nem tudunk elszabadulni a városból. De mit szólna, ha azt mondanánk, hogy a belvárosi tetőtéri mozik után most végre valaki megálmodott egy budapesti kertmozit is?!

Kertmozi Hajógyári-szigetFotó: Kertmozi Hajógyári-sziget



Mert bizony, hogy így történt: a Hajógyári-sziget hatalmas golfpályáján, a Golftanyán nyitott meg Pest első kertmozija, ahová minden kedden kiülhet egy pohár fröccsel és a szabad ég alatt nézheti a kedvenc filmjeit. Szerintünk pont olyan jó program egyedül, mint párban vagy a haverokkal, ráadásul az élményt még tovább turbózhatjuk egy helyben összeállított piknikkosárba, amibe kvázi azt tesznek nekünk, amit csak akarunk, a csokis keksztől a lazacos bagelig. A 2000 forintos jegyárban egyébként már eleve benne van a pattogatott kukorica és egy pléd is – itt tényleg mindent megtesznek, hogy ,,tökéletes legyen a nyaralásunk".

Ha pedig a film után megjön a kedve egy kedd esti bulihoz is, ki sem kell tennie a lábát a golfpályáról, a szervezők ugyanis a kertipartiról is gondoskodnak. Érdemes követni a mozi Facebook-oldalát, mert időnként meglepetésekkel is készülnek, egy estére már autós mozivá is átalakult a pálya!

Ingyen strand és más kedvezmények

Ingyenes kedvezménykártya jár a Balaton Best térségbe érkező vendégeknek, ha partner szálláshelyen töltenek el min. 1 éjszakát. A szálláshelyek listája itt. Ingyen utazhatnak a partner busz járatokkal. A strandokon az első négy napon 40% kedvezmény jár, az 5-7-en 100%. További kedvezmények itt. A kedvezmények nem szezonálisak, egész évben érvényesek. (X)

Citymatiné

Szintén nyári, szintén szabadtéri, szintén buli, mi az? Hát a Citymatiné, amit egy csapat pesti srác talált ki pár évvel ezelőtt, de valamiért mostanra lett akkora sláger, hogy már alig telik el hétvége a városban nélkülük.

CityMatiné

CityMatinéFotó: Adam Horvath / CityMatiné



A partisorozat lényege, hogy jó levegőn, jó társaságban, jó zenére lazíthassunk egy kicsit Budapest egy eldugottabb részén. Hát nem pont erre vágyik a szegény, városban rekedt polgár? A nyári bulik szerencsére szinte mindig valamilyen vízparton vannak (általában valamelyik kevésbé zsúfolt, városszéli strandon). Így tényleg minden adott, hogy egy kis időre elfelejthessük a bánatunkat. Ha nincs kit elhívnunk, itt tuti, hogy belefutunk a fél ismeretségi körünkbe. Mostmár tényleg fellélegezhetünk, hogy nem csak nekünk kellett B-terv után néznünk.

A program már délelőtt elkezdődik: a háttérben a dj chill zenét játszik, és az árnyékban heverészve vagy medencében hűsölve pihenhetünk rá a délután kezdődő bulira. A Citymatinékra a Facebookon lehet regisztrálni.

Karibi úszószigetek Bécsben

Ha igazán egzotikus programra vágyik, valamelyik hétvégén ugorjon ki Bécsbe! Erre nem számított, igaz? Pedig most olyan élményben lehet része az Öreg-Dunán, amit biztosan nem felejt egy darabig.

Fotó: Aquacon lr



A Shinakl Hajókölcsönzőben valódi pálmákkal, hófehér napernyővel és nyugágyakkal felszerelt elektromos hajókat lehet bérelni, amin piknikezhet, koncerteket hallgathat vagy akár még egy gyertyafényes vacsorát is tarthat a szerelmének. A hajókon akár nyolcan is elférnek, így nagyobb társasággal is tökéletes rapid-nyaralást tudnak tartani.

Az már csak hab a tortán, hogy ez a Duna egyik holtága, így itt még fürdeni is lehet, tehát tulajdonképpen egy saját karibi szigetük lehet egy egész napra. Szintén plusz pontot érdemel, hogy a hajók többek közt újrahasznosított műanyag flakonokból készültek, a használatukhoz pedig nem kell semmilyen engedély, mert joystick-vezérlésűek és nagyon könnyű irányítani őket.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek