Nincs több állóháború a karfáért

A repülésben rég nincs semmi nagyvilági. Turista osztályon folyamatos a küzdelem a helyért, így a legkisebb területi veszteségünk is érzékenyen érint minket. Most itt a segédeszköz, amivel kényelmesen és igazságosan megosztozhatunk legalább a karfán.

Sok szó esett mostanában arról, hogy mennyire pokollá tudják tenni a repülést az utastársak egymásnak. Az utóbbi hónapok egyik legvitatottabb, repülőre szánt kiegészítője lett például a knee defender, ami a tálcánkra csiptetve megakadályozza az előttünk ülőt abban, hogy hátra tudjon dőlni a székével.

 

Fotó: Sorigami

A knee defendert több amerikai légitársaság is betiltotta, ezzel persze további felháborodást kiváltva azokból az utasokból, akik a saját személyes terüket érzik sértve, ha a másik él a lehetőséggel, és hátradönti az ülést. Az agresszív csipeszes megoldás után felüdülés egy olyan repülési kiegészítő, ami mindkét érintett felet elégedettséggel tölti el.

A soarigami célja ugyanis az, hogy leszámoljon a karfáért vívott állóháborúkkal, a kevésbé harcos kedvűeket pedig megmentse a vesztes pozíció miatt felgyülemlett frusztrációtól. És ehhez a feltalálói szerint ez az egész apró, kihajtogatható eszköz is elegendő. Csak szét kell hajtogatni, majd egyetlen mozdulattal ráfogatható bármilyen karfára. Használatával elvileg kicsit megnagyobbíthatjuk azt, és igazságosan meg is osztja a helyet a két szomszédos utas között.

 

Fotó: Sorigami

A soarigami kitalálói maguk is sokat utaztak, és sokat bosszankodtak a karfáért vívott harc miatt. A terméket a hajtogatott papírrepülő formája ihlette, a tervezésbe pedig egy olyan céget vontak be, amely korábban már az Apple-lel és az Audival is dolgozott együtt. Jelenleg tesztelési szakaszban van a soarigami, 2015-re várható a megjelenése kereskedelmi forgalomban is. Addig pedig már bírjuk ki karfakonfliktusok nélkül!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek