Sürgősen újítsd meg a diákodat, különben megbüntetek!

  Még két nap és nem fogadják el a régi diákigazolványokat a vonatokon. A büntetés november 1-től nyolcezer forint.

  A MÁV-START vonataira 50 százalékos kedvezménnyel válthatnak menetjegyet a diákok, míg a közoktatásban és a felsőoktatásban résztvevő nappali és esti tagozatos tanulók 90 százalékos havi-, félhavi-, valamint 30 napos bérletet vásárolhatnak a lakóhelyük vagy tartózkodási helyük és az oktatási intézményük székhelye illetve gyakorlati képzésük helyszíne között.

  A kedvezmények igénybe vételének feltétele az érvényes diákigazolvány, vagy az oktatási intézmény által kiállított, ideiglenes diákigazolványnak minősülő igazolás – írja a MÁV. Érdemes odafigyelni ezekben a napokban, mert az előző tanévben kapott diákigazolvány-matricák már csak október 31-ig használhatók. A MÁV-START ezért arra kéri a diákkedvezménnyel utazókat, hogy időben gondoskodjanak diákigazolványuk érvényességének meghosszabbításáról.

  Ezt már csak azért is érdemes megtenni, mert a menetdíj vagy pótjegy árán felül 8000 forintos pótdíjat kell fizetnie annak, aki lejárt diákkal vagy igazolással veszi igénybe a kedvezményt, illetve jogosultságát nem tudja igazolni.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!