Csomagként adta fel magát a gerelyhajító

Vicces ötlet bőröndben feladni magunkat a célállomásra, így spórolva meg a repülőjegy árát, az ausztrál Reg Spiers viszont halálosan komolyan vette a dolgot. Potyautasként egy ládába zárva, a repülőgép gyomrában utazott Angliából Ausztráliába a gerelyhajító, miután nem volt pénze hazautazni az 1964-es londoni olimpiáról.

Az 1964-es tokiói olimpia 50. évfordulója kapcsán került elő ismét az ausztrál gerelyhajító, Reg Spiers története, aki potyautasként jutott haza a játékokról. Spiers egy barátja segítségével feladta magát csomagként, mégpedig utánvéttel - így ingyen utazott a repülőn Angliából Ausztráliába, igaz, majdnem belehalt. Történetét most az Index sportrovata, a Sport Géza elevenítette fel.

„Én vagyok az első ember, aki légi csomagként körbeutazta a fél világot, – és remélem, az utolsó is" – nyilatkozta hazaérkezése után Spiers a Toledo Blades nevű lapnak.

Spiers Londonba utazott, hogy kvalifikálja magát a tokiói olimpiára, ám ez nem sikerült, és a pénze is elfogyott. Az őrült terv megvalósításának egyik brit ellenfelével, John McSorley-val álltak neki. McSorley twickenhami otthonában ládát ácsoltak, amibe Spierst beszögelték. A ládát McSorley vitte ki Heathrowra, ahol utánvéttel, tehát egy penny kifizetése nélkül adták fel az Air India járatára, írja a Sport Géza.

A trükk bejött, de a nehézségek még csak ezután következtek. Spiers néhány barackkal és pár üveg gyümölcslével próbálta kihúzni a hosszú utat, de kevésnek bizonyult a betárazott ital, Mumbai repterén rostokolva teljesen kiszáradt. Összesen 63 órát töltött a ládában, szinte teljes sötétségben, de ez nem zavarta. Azt mondta, leginkább attól félt, hogy megfullad a repülőgépen változó légnyomás miatt, vagy egyszerűen megfagy a nagy magasságban. Az egyik átrakodásnál, Delhiben pedig majdnem leejtette egy targonca.

Spiers útja csomagként Perthben ért véget, egy raktárban helyezték el a ládát. Kivágta magát, majd stoppal jutott haza Adelaide-be. Kifizetetlen csomagszállítási számlája jóval több volt, mint amibe egy repülőjegy került volna.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek