Újra kinyit a Deák téri Földalatti Vasúti Múzeum

  Keddtől ismét látogatható Budapesten a Deák téri Földalatti Vasúti Múzeum, ahol a kulturális örökség napjain (szeptember 20-21.) állandó kiállítással és ingyenes belépéssel várják az érdeklődőket.

  A Földalatti Vasúti Múzeum 1975-ben nyílt meg a Közlekedési Múzeum és a Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV) együttműködésében. A kiállítási térben a látogatók eredeti kisföldalatti alagútszakaszba léphetnek, amely a metróépítések miatt az 1950-es években vált feleslegessé. A kiállított kocsik, makettek, iratok és fényképek mellett maguk a Zsolnay csempékkel díszített falak is egyedülálló történelmi atmoszférát teremtenek - közölte a vállalat hétfőn az MTI-vel.

  A különleges helyszínen, az eredeti alagútszakaszban megnyitott kiállítás az európai kontinens első -1896. május 2-án átadott - földalattijának állít emléket. További érdekesség, hogy a múzeum kialakításakor az itt látható eredeti járműveket - a födém megnyitásával - a Deák térről emelték be, hogy elfoglalják végleges helyüket.

  A felnőttjegy 350 forint, a diák 280, a fotósjegy 500 forint. A múzeum hétfő kivételével 10-17 óráig tart nyitva minden nap.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!