Olcsóbban telefonálhatunk és netezhetünk nyaralás közben

Olcsóbban telefonálhatunk és netezhetünk nyaralás közben

Július elsejétől, vagyis a mai naptól a külföldi telefonálásnak, üzenetküldésnek és a mobilnetezésnek is elfogadható szintre csökkent az ára. Az EU 2007 nyara óta szabályozza a mobilozás árát, és azóta a kimenő hívások percdíja nagyjából 90 forinttal, a bejövő hívásoké 57 forinttal, a kimenő sms ára majdnem a felére, az adatforgalom díja pedig a harmadára csökkent.

"A Telenor, a T-mobile és a Vodafone a korábbinál olcsóbb, 74,40 forintos hívásindítási és 19,50 hívásfogadási díjat kér percenként. Érdekesség, hogy a T-mobile-nál számít egyedül, hogy a hívásindításnál magyar számot vagy más, EU-országon belüli számot hívunk-e, előbbi esetben 3 forinttal olcsóbban beszélhetünk. Szöveges üzenetet 23,5 forintért küldhetünk, az mms 78,33 forint. A mobilinternet roamingdíja is mérséklődött, az egyes díjzónában, vagyis az EU területén ez 71–79 forint lesz megabájtonként szolgáltatótól függően, illetve aszerint, hogy számlás vagy kártyás ügyfélről van szó" – írja az Index.

A mai naptól egyébként a mobilnet számlázási egysége is módosul, ahogyan arról korábban beszámoltunk, a szolgáltatóknak kilobitenként kell számlázniuk, tehát a lekérdezések nem indítanak el újabb és újabb megabájtos számlázási ciklust, így napjában akár többször is ránézhetünk majd az emailjeinkre anélkül, hogy az vagyonokba kerülne.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek