Menetrend szerinti buszjárat köti össze Budapestet Donovaly síterepével

Néhány napja írtunk arról, hogy az Alacsony-Tátrában található Košútka, Mýto, Tále és Jasná sírégióba január közepétől indítanak közvetlen buszjáratokat Salgótarjánból hétvégi napokon. Ugyanakkor néhány közvetlen buszjáratnak köszönhetően még a hétvégét sem kell megvárni annak, aki például Szlovákia egyik legnépszerűbb, Donovalyban található síterepére készül.

Nemrég ugyanis a FlixBus indított naponta közlekedő, menetrend szerinti távolsági buszjáratot Budapest és Donovaly között, így a síelni vágyók hétköznap és hétvégi napokon is választhatnak legalább két, de inkább három indulási időpont közül. Az első busz 06:55-kor indul Budapestről, Donovalyból pedig 17:30-kor jön vissza az utolsó járat. A menetidő 3,5 óra, a busz a sípályák közelében teszi le az utasokat.

Dóval, szlovákul Donovaly, községe éjjelForrás: Bopat / Wikipedia

A buszokra Budapesten a Mexikói úton, a Népliget buszpályaudvaron és Kelenföldön is fel lehet szállni, és ahogy pl. erre a hétre a weboldalukon néztük, jegyeket egy irányba 3799 forinttól kezdődően lehet találni. A jegyár egy darab normál poggyász felvitelét tartalmazza (max. 80x50x30 cm, 20 kg összesen; a bőrönd címkéjére érdemes a nevet, címet felírni), és minden utas egy kézipoggyászt is felvihet magával a buszra (max. 42x30x18 cm, 7 kg). És bár sífelszerelés helyben is bérelhető, speciális poggyászként a FlixBus ügyfélszolgálattal egyeztetve a busz csomagterében is szállíthatók a sílécek –olvasható a busztársaság weboldalán.

Donovalyban síelne?

A síterepen összesen több mint 10 kilométeres hosszúságban, könnyű és közepesen nehéz pályák találhatók, a leghosszabb pálya 2200 méteres. A sípark weboldala szerint a napi jegyek ára 13 és 34 euró között mozog időszaktól függően, a délután négy és este kilenc közötti órákban ennél olcsóbban is lehet síelni. Az extrémebb élményekre vágyók különböző elemeken és ugratókon próbálhatják ki magukat, a gyerekek síoviban tanulhatnak, de hótalpas és kutyafogatos túrákra is be lehet nevezni a hegyen.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek