Most bárki részese lehet a világ legdurvább szánhúzókutya versenyének

Az Iditarod a legnagyobb és legkeményebb szánhúzókutya-verseny a világon: 1600 kilométeres táv Alaszkában, szélben, hóban, állandó fagypont alatt. Itt csak a legelszántabbak és a legfelkészültebbek indulnak. Ennek a versenynek a színfalai mögé viszi be a vállalkozókat a Traverse Alaska.

Az Intimate Iditerod Experience névre hallgató kalandon résztvevők nemcsak nézőként izgulhatják végig a versenyt, hanem egy kis ízelítőt kapnak a felkészülésből is – olvasható a Travel Weekly honlapján.

Indul a verseny!Forrás: Tsgt Keith Brown/Wikipedia

A Squid Acres Kennel programja lehetőséget enged arra, hogy az érdeklődők testközelből nézzék meg az edzőhelyszíneket, beszélgessenek a hajtókkal, találkozzanak a kutyákkal és VIP-jeggyel nézhessék meg a verseny indítását. Egy egész hetet együtt tölthetnek a csapattal a verseny indulása előtt, így pontosan láthatják, hogy mivel is jár egy ilyen típusú felkészülés.

A programban természetesen teljes ellátás van, plusz minden helyszínre elszállítják a résztvevőket. Ezen kívül, stílusosan, egy kutyaszán túrára is elviszik a csapatot, de belefér az időbe némi síelés és sarki fény nézés is. Összesen hat jelentkezőt tudnak fogadni a különleges programon, mely fejenként 6625 dollárba (körülbelül 2 millió forintba) kerül, és február 24-től március 3-ig tart.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek