Áldozatokat követel a tél Bajorországban is

Ezrek rekedtek az osztrák síterepeken, Szlovákiában pedig mentőakciókra is szükség volt a lavinaveszély miatt. A téli ítéletidő Németországban is kimutatta a foga fehérjét: közlekedési dugókhoz, halálos autóbalesetekhez, életet követelő lavinához és a légi-, valamint vasúti forgalom lebénulásához vezetett az intenzív havazás Bajorországban – közölte a Berliner Tages Zeitung.

A német lap arról is ír, hogy a lavinaveszély miatt Felső-Bajorországban tegnap, azaz vasárnap másodfokú figyelmeztetést adtak ki.

Tél Bajorországban.Forrás: shutterstock / Készítette: Bernhard Klar

Teisenberg területén egy nőt sodort el a lezúduló lavina szombaton. A társainak sikerült elmenekülni a hó fogságából, és azonnal segítséget hívtak, de a nő életét már nem sikerült megmenteni. Az eset is arra figyelmeztet, hogy érdemes komolyan venni a Bajor-Alpokban bejelentett lavinaveszélyt. A térségben ráadásul jelentős mennyiségű friss hóra számítanak, ami további okot ad arra, hogy elfelejtsük a sícipőt ezekben a napokban.

Az autós kirándulás sem bizonyul jó ötletnek Bajorországban, ugyanis az utak csúszósak és balesetveszélyesek. A hétvégén egy 19 éves férfi autóbalesetben vesztette életét, Bad Tölz közelében, a baleset oka valószínűleg a havas aszfalt volt.

A téli ítéletidő a légi közlekedést is lebénította: a müncheni repülőtéren szombaton mintegy 130 járatot, vasárnap pedig további 15 járatot töröltek. Vonattal sem lehet zökkenőmentesen közlekedni, hiszen a szerelvények is több órát késhetnek, Alsó-Bajorország erdei vasúthálózatát pedig teljesen lezárták.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek