Amikor az erdő jön el hozzánk

Ha zord az idő, az erdő nem a ház mögött kezdődik, vagy egyszerűen csak jól esne a karosszékből megnézni Magyarország legszebb tájait, akkor itt egy új lehetőség. Mostantól ugyanis digitálisan is bejárhatjuk az erdőt, áll a SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt. közleményében.

A Zselici CsillagparkForrás: SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt.

A megoldás a Google StreetView szolgáltatás, melynek segítségével a zselici erőbe látogathatunk el. A helyszínek között szerepel a Kelet-Zselic két népszerű kirándulóhelye, a Mátyás kút és a dennai Feneketlen kút, a tőlük délre található ún. enyezdi barakk környéke, valamint a Zselici Csillagpark, mely kivételesen alacsony fényszennyezettségével tett szert országos hírnévre. Arra is van lehetőség, hogy a levegőből nézzük meg a Zselici Tájvédelmi Körzetet, és van egy ráadás helyszín is, a Kaposváron található Erdők Háza Látogatóközpont.

A Mátyás kútForrás: SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt.

Az új, digitális természetjárás célja az, hogy minél több embernek csináljanak kedvet a kiránduláshoz. Mivel általában mindenki a netet használja elsődleges információforrásnak, ezért a nagyfelbontású panorámalépek láttán remélhetőleg sokan indulnak majd neki egy kisebb, vagy nagyobb túrának.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek