Sydney nagyot gondolt - Ha megvalósul, csodájára járnak majd a túrázók

Ausztráliában nem ez az első, hosszú, partaszakaszokon átívelő túraútvonal ötlet, de ránézésre biztos, hogy az egyik legszebb lesz, ha elkészül. A tervezet, miszerint az ausztrál városban egy fantasztikus, 80 kilométer hosszú, tengerparti túraútvonalat szeretnének létrehozni a kontinens két legyszebb tengerpartja között, már 90 százalékban elfogadott. Az ígért útvonal a Bondi és a Manly Beach között húzódna, és érintene párat Sydney legismertebb természeti és épített látványosságai közül - írja a LonelyPlanet.com.

A Bondi Beach az egyik kiindulópontja az útvonalnakForrás: shutterstock.com / GagliardiImages

Azok akik nekivágnak, a túra során láthatnak majd csodás tengerpartokat, buja zöld domboldalakat és legelőket, valamint bennszülött művészeti- és építészeti alkotásokat is. A csapat, aki az egész tervezet mögött áll, azt ígérte egy nyilatkozatában, hogy "ez lesz a világ legjobb városi túraútvonala".

A túra a Harbour Bridge-n keresztül is átvinneForrás: shutterstock.com / Taras Vyshnya

Az útvonal egyes részei már kész is vannak - például a Bondi Beach azon része, ami a nyitóképen látható. De a tervezet szerint az összes ilyen darabot összekapcsolnák egy hosszú útszakasszá, konkrét jelzésekkel, hogy hol, merre érdemes lefordulni és éppen mit látunk magunk előtt.

Eddig azok az önkormányzatok is jól reagáltak az ötletre, ahol az útvonal keresztül fut majd, mivel a legtöbb terület már nyilvános, így semmilyen formában nem sért privát tulajdont és nyugalmat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek