Két szuper balatoni bringaút is megújul

Aki a kerékpározás, pláne a balatoni biciklizés nagy szerelmese, annak érdemes követnie a Magyar Kerékpárosklub Balaton Facebook-oldalát. Folyamatosan tesznek ki információkat a Bringakör és a kapcsolódó infrastruktúra helyzetéről, megoldási javaslatokat keresnek, programokat szerveznek. Mostanság két pazar hírt is megosztottak a Körúthoz kapcsolódó bringautakról.

Az egyik, hogy a Balaton vidékének legszebb és legjobb minőségű kerékpárútját, a tihanyi partmentit is felújítják végre. A történet lényege, hogy a 2011-ben átadott kerékpárutat feltörték a fák gyökerei, amin már az aszfalt felmarása sem segített. Hosszas egyezkedés után aztán a Magyar Közút átvette a feladatot, és elkezdődött a felújítás. Ezt a részt tehát most inkább kerüljük el, de cserében jövő nyáron már tükörsima burkolaton tekerhetünk.

A másik hír pár napos: a Kerékpárosklub közölt néhány fotót a Balatonalmádi-Veszprém kerékpárút almádi szakaszáról, amit kiépítenek és kicsinosítanak. Már csak apró munkálatok vannak hátra, egy utcát kell leaszfaltozni és a 71-es főúton átvezetést megoldani, aztán ez az útvonal is birtokba vehető. Így aztán már tényleg össze-vissza variálhatjuk, hogy merre tekerjünk a környéken Fűzfő, Almádi, Szentkirályszabadja, Litér és Veszprém között.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek