A Cserta-Duna holtágának medrébe szerveznek avartaposó túrát

A vadregényes Cserta-Duna partján, néhol pedig a holtág medrében is barangolhatnak nyolc kilométeres hosszúságban azok, akik részt vesznek az október 6-i, Gemenc Zrt. által szervezett, szakvezetővel kísért túrán. 

Az erdőgazdaság a ritkán látott őszi gemenci tájat és annak különleges élővilágát mutatja be a "tapasztalt és felkészült erdőjáróknak", amit már csak azért is emelnek ki a szervezők a meghívójukban, mert a túra útvonala helyenként kifejezetten nehéz terepen vezet végig. A résztvevők száma korlátozott, ezért a részvételi szándékot október 5-ig, péntekig kell előre jelezni telefonon, email-ben vagy személyesen a Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központjában, Pörbölyön.

Ha érzik magukban az erőt, kezdjék az őszi túraszezont a Cserta-Duna partján és a holtág medrében végigvezető avartaposásonForrás: Gemenc Zrt,

A kiránduláshoz a túravezetők meleg, vízálló túraruházatot, túrabakancsot, esőkabátot, fényképezőgépet, elegendő ivóvizet, és távcsövet javasolnak felszerelésként. Ugyanis ha a csapatnak szerencséje lesz, jó eséllyel láthatnak majd gímszarvasokat vagy más nagyvadakat, miközben a változatos madárvilágot is kellőképpen szemügyre vehetik. A helyenként úttalan utakat is bejáró, avartaposó túra részleteiről bővebben itt érdemes olvasni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek